Puro seçiminiz, yakışınız, içteamüliniz ve keyfine vardığınız bütün tatlar top size özeldir. Ancak yine de aklınızın ucunda bulunması müstelzim bir kaç radde var! 1- Puro Seçimi Ben bu makaslamakmda hasetn her saatinde içmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu misafir edeceğim. Siz de keyfinize göre, istediğiniz puroyla zevcelik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Yoklama Ika Oba inşaatı Karayip purolarda içmeden önce nemliliğini yoklama etmek gerekir. Bu Toscanello için muteber değil. Toscanello severler damak zevklerine göre farklı nem oranlarında içmeyi yeğleme edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak berenarı da deneyim huzurılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce kesinlikle bilinmesi müstelzim dirimsel bir nizam var. Puro sadece lakin sadece kokusuz odle yakılır! Puro her zaman evet bütan gazlı çakmak evet da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo üzere benzinli çakmaklar evet da mumlu kibritlerler üzere dem yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını sözıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro ilişik ve alaka icap. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu dikkatli bir şekilde yaklaşan. Emin olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem de puronuzu berbat değer. Puroyu yakarken yalın puroya direk bahsetme etmemelidir. Ateşli maviliği purodan berenarı ırak tutulmalıdır. Puroyu hakeza ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her yerı kırmızıya döndüğünde kızartma teamüllemini mebdeardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayak tabanığını 90 gömlek eğimle, aleve tam bahsetme etmeyecek şekilde tutun. Bu teamüllemi yaparken bütün ayak tabanığın bedel yanması gerektiği için puroyu aynı zamanda organize bir şekilde 360 gömlek döndürmeniz gerekmektedir. şayet puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş deposuna tabii alevli çakmalara göre berenarı henüz uzakta tutmanızda yarar var. Zira, bu hava çakmaklar çok forsludür ve şu denli yaklaşan tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma teamüllemi tabii alevli çakmaklarla, berenarı zaman alabilir. Bu süre size zaman kaybı üzere basarükebilir lakin puro sabır ve himmet icap. 5- İyi Yandığını Yoklama Ika Şimdi puroyu kesinlikle yaktığınımızı yoklama edelim. Puroyu kızartma teamülleminden sonra münasebetsiz çevirip yüzünüze berenarı yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya rahatçe ortam üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. şayet bütün basamak kıpkırmızı ise yakma teamüllemini mebdearı ile gerçekleştirdiniz demektir. şayet puronun her yerı tam yanmamışsa, kısaca bütün basamak kıpkırmızı değilse, öncelikle puroyu ağızınıza gnaşin. Sonra yanmayan kısmı üste getirerek çalma yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir dü önemsiz dem henüz çekin. Bu sayede puro üste artan yanmamış bölüm da yanacaktır. 2–3 saniye sonra puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Ferahçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, artık puronuz içime hazır. Pekâlâ evet siz hazır mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çısıkıntılı çısıkıntılı içilmeli. Alacağınız her dem beyninde en azından 40 saniye aylamak gerekir. şayet bu süreyi azaltıp sigara üzere içmeye çkırmızıışırsanız puronuz ısınmaya adım atar. Hızlı içimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da takkadak hissedersiniz. İlk başlangıçta, sadece birazcık lezzet kaybı evetşasanız da, hızlı içmeye devam ederseniz, puro o kadar şiddetlilaşır ki hiç içilemeyecek duruma gelebilir. ıvır zıvır bir uyarı: Puro, sigara üzere ciğere çekilmez. Kötü rahatçe ağıza doldurulur ve kâm azrailların dumanla uyarılmasına icazet verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden mevrut lezzetlerin ve aromaların tadını çıkartpostalın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden henüz az ilişik gösterdiğinizin bir teamülaretidir. Sönen puronun küllerini büsbütün temizleyin. Bunun için kürdan üzere bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri büsbütün temizlediğinizden emin olduktan sonra puronuzu yine yakmayı deneyin. Benim içtiğim Toscanello için gene yakma problem oluşum etmez. Ancak namahrem inşaatı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda artan oranda meraret hissedeceğinizi afişe etmek isterim.
şayet puro kaliteli bir puro ise 15 sene ayrıca henüz uzun bir süre da saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar üzere puro da eskidikçe tadı gelişir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz müstelzim ve kategorik şart olan 2 nizamı demeız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın âlemın alev ayarıdır. Puroyu kaliteli bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız âlem sıcaklığının 16 ila 18 gömlek beyninde başüstüneğundan emin olmanız gerekiyor. Aile ortamında bu sıcaklığı yakalamanız oldukça zordur. Bu yüzden âlem sıcaklığı 22 derecenin üstüne evet da 12 derecenin şeşna inmedikten sonra telaşlanmanıza icap yoktur. Ama nasıl şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki hıfız âlemını yaratmanız ülküsel olandır. Çünkü bu durumda hiçbir problem ile katlaşmazsınız. Hıfız âlemı sıcaklığında mahiyet problem âlemın dargın değil şu denli sıcak olmasıdır. Çünkü hıfız âlemı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği problemi ile katlaşabilirsiniz. İkinci önemli nizam ise hıfız âlemının nemidir. Bağıl nemin ülküsel aralığı %65 ila %70’in şeşna düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet şu denli kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Zahir nem hıfız âlemı sıcaklığına göre değişme gösterecektir ve bu yüzden de hıfız âlemı sıcaklığını sabitlemenizde yarar vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ülküsel olarak puro hıfız kutusu adı verilen humidorların içinde saklanmalıdır. şayet bu özel kutulardan elinizde nanay ise rastgele bir ortam geçirmeyen kutu, dolap ayrıca ve ayrıca ortam geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan hıfız âlemının ortam geçirmemesi ve buna destelı olarak da kutu içindeki nem ile sıcaklığın çakılı kalmasıdır. Puro saklamak için anahtar sıcaklığı ve nemi çakılı tutmanızı esenlayacak kategorik ortam geçirmeyen kutular evet da benzeri bir ortamdır. En uygun humidor İspanyol sedirinden meydana getirilen türüdür. Bu sakamla kutuları kategorik ortam geçirmedikleri için gayrı rakiplerine balaban ayrım atarlar. şayet puro saklamaya hüküm verdiyseniz kesinlikle bu humidorlardan almanız gerekir.